martes, 18 de octubre de 2011

VERGONYA !! - La gossera comarcal tancarà pel seu elevat cost econòmicOrive diu que mantenir cada gos costa 8 euros diaris

La gossera comarcal tancarà per l'elevat cost que representa als ajuntaments
Ramon Fer
www.el9nou.cat - última actualització: 11-10-2011 (7:00)
Josep Villarroya

El Consell Comarcal es planteja tancar el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD), amb seu al polígon Font del Ràdium, de Granollers, per l’elevat cost econòmic que comporta per a la trentena d’ajuntaments que el fan servir.
El president del Consell Comarcal, Josep Orive diu que la funció de la gossera comarcal era aconseguir el millor preu, cosa que no s’ha aconseguit. “Actualment no dóna el millor preu. Als ajuntaments els surt més car que contractar el servei pel seu compte”.

Una de les raons que, segons Orive, explica l’elevat cost del servei és l’actual llei de protecció dels animals, que en prohibeix el sacrifici. Per això, Orive diu que el Consell d’Alcaldes ha decidit enviar una carta al Parlament i a la Generalitat demanant que es modifiqui la llei “que fins i tot el síndic de greuges ha dit que és insostenible”. Orive reforça la possibilitat de tancar el centre amb una comparació: “Una beca de menjador ens costa 3,70 euros diaris, mentre que mantenir un gos al centre ens costa 8 euros diaris. Això no pot continuar. Farem consultes amb els alcaldes i després posarem la decisió a debat en el ple del Consell Comarcal”.

El cost del centre comarcal de recollida d’animals fa temps que es qüestiona. L’Ajuntament de Mollet el va deixar a principis d’aquest any i va contractar la recollida d’animals amb la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) perquè el servei era més barat i, a més, al CAAD només tenia 10 places la qual cosa l’obligava a contractar altres serveis quan aquestes places eren plenes. A Mollet, el CAAD li costava 1.300 euros anuals per gos recollit, mentre que a l’SPAM li costa només 400 euros. Mollet pagava una quota fixa anual de prop de 49.000 euros. L’Ajuntament de la Roca també havia decidit sortir de la gossera a finals d’aquest any. Paga 10.000 euros anuals per tenir 5 places al centre.

El CAAD va entrar en servei l’any 2003 i va costar uns 600.000 euros que van finançar al 50% la Diputació i els 30 municipis que s’hi van adherir. Té una capacitat per a 120 gossos i 30 gats i un cost de 370.000 euros, dels quals 269.000 corresponen al contracte de concessió a l’empresa que el gestiona, ASQ, i la resta a treballs de manteniment i al sou d’un tècnic del mateix Consell Comarcal.

El contracte vigent amb ASQ es va firmar al gener i acabarà a finals d’aquest mateix any.

0 comentarios:

Publicar un comentario